Välj att bli uppringd i vår växel så slipper du vänta på din tur, vi ringer upp under dagen och du slipper förlora tid! 0771 122 300

FARAOMYRA ‒ BLI AV MED FARAOMYROR I TRÄDGÅRDEN

Fakta om faraomyror

Faraomyror är gyllengula i färgen och kan vara svåra att upptäcka eftersom de är mycket små, endast 1,5–2 mm långa. De trivs som bäst där det är varmt och kan därför påträffas på exempelvis köksbänken i anslutning till en kaffebryggare eller i badrummet i närheten av varmvattenledningar. Till skillnad från svartmyran så är flera av faraomyrornas bon sammankopplade och styrs av en drottning, det kan därför vara mycket svårt att bekämpa denna art.

Vart finns faraomyror?

Faraomyror sprids via exempelvis butiker, arbetsplatser eller vid utlandsresor. Risken att få med sig faraomyror hem ökar när vi köper livsmedel från varmare länder. Faraomyror trivs i sötsaker, ost, köttråvaror och vid döda insekter.

Så undviker du faraomyror:

  • Håll efter livsmedelsspill från sötsaker ‒ skura bort myrstigar så doftspåret försvinner.
  • Ha för vana att alltid titta lite extra på varor när du packar upp matkassen hemma.
  • Vid minsta misstanke om faraomyror kontakta en professionell skadedjursbekämpare.

Så bekämpar du faraomyror:

  • Vid problem med myror inomhus rekommenderas myrdosor
  • Även kemisk bekämpning kan tillämpas vid behov ‒ men gör det inte själv! Det är lätt att göra fel och då sprida myrorna vidare.
  • Kontakta alltid en professionell skadedjursbekämpare vid förekomst av faraomyror.

Observera att ovanstående endast är rådgivande information. Har du avtal eller försäkring via oss framgår det av avtalsdokumenten eller försäkringsbrevet vad som ingår.

Vill du bli av med faraomyror? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar

Nej, men faraomyror kan förstöra matvaror och sprida smitta.

I ett tidigt skede av angreppet rekommenderas myrdosor. Är angreppet av större art kan kemisk bekämpning behövas. Kontakta Nomor på 0771–122 300 eller nomor.se för rådgivning och hjälp.

Myrdosor är ett bra första steg i att bekämpa faraomyror. Bor du i hyreslägenhet ska du informera din hyresvärd om problemet och du kan då få hjälp av hyresvärdens försäkringsbolag. Bor du i bostadsrätt ska kontakta din förening samt ditt försäkringsbolag då åtgärder mot skadedjur oftast ingår i hemförsäkringen.