Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av sidan. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du cookies.

GETING ‒ BLI AV MED GETINGAR I BOSTADEN

Mest förekommande är vanliga getingar, tyskgetingar, rödbandade getingar, buskgetingar och bålgetingar. De tillhör insektsfamiljen steklar precis som myror. Antalet getingar i ett bo varierar men kan uppgå till flera tusen per samhälle. Deras bon består av tuggat trä som de hittar i stubbar, träd eller panel m.m. men de kan även bygga bo i marken. På hösten dör alla getingar utom drottningen och getingboet överlever bara en sommar. Getingar är pollinerare och ska därför ej bekämpas i onödan.

Så undviker du getingar:

  • Tänk på att hålla snyggt och rent vid sopkärl och håll efter spill av sötsaker
  • Sätt in insektsnät i öppna fönster
  • Montera insektsnät för att täcka luftspalter, ventiler och ventilationsluckor m.m. där getingar kan ta sig in och bygga bo, detta kan vi hjälpa dig med
  • Sätt upp getingfällor i problemområden, dessa går att beställa från oss

Lämpliga bekämpningsmetoder: borttagning av getingbo och kemisk bekämpning. Behöver du hjälp med att ta bort getingbon? Boka getingsanering här. Behöver du getingfällor eller andra produkter? Handla i vår webbshop här.

Vill du bli av med getingar? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar

Kontakta Nomor på 0771–122 300 eller nomor.se eller ditt försäkringsbolag för hjälp med sanering.

Enklast är att öppna ett fönster och försiktigt fösa ut dom. Är det problem med många återkommande getingar inomhus så kontakta Nomor på 0771–122 300 eller nomor.se för hjälp.

Avlägsna sådant som lockar till sig getingar, till exempel matrester och spill av söta livsmedel. Om problemet med många getingar på balkongen kvarstår så kontakta Nomor på 0771–122 300 eller nomor.se för hjälp.

Nedtagning av gamla getingbon ingår ej i försäkringar. Detta är något man kan göra på egen hand genom att t.ex. förse sig med handskar och klippa eller plocka ned boet och stoppa det i en sopsäck. Släng boet på en anläggning för avfallshantering – hör med personal där om sorteringsregler.