Välj att bli uppringd i vår växel så slipper du vänta på din tur, vi ringer upp under dagen och du slipper förlora tid! 0771 122 300

SANERING AV VÄGGLÖSS

Vägglöss sprids via saker vi omger oss med som resväskor, kläder eller möbler men även via transportmedel som till exempel tåg, flyg och bussar.

Större delen av ett vägglusangrepp finns i sängen och dess omedelbara närhet. Eftersom vägglöss gömmer sig dagtid och i regel endast kommer fram när man sover så kan det vara svårt att få syn på dem. Det första tecknet på att man har fått hem vägglöss brukar vara bett på kroppen. Små blodfläckar på lakanen är ett annat tecken man bör vara observant på. Om vägglusangreppet har pågått en längre tid brukar man kunna se små svarta prickar i hörnen under sängen. I närheten av sängen kan man även hitta ömsade skal från växande vägglöss. Vid extrema vägglusangrepp syns löss som kryper omkring även dagtid.

Det är svårt att bli av med vägglöss på egen hand och ju längre tid som går desto svårare blir det. Vi rekommenderar därför att du kontaktar en professionell saneringsfirma för att få bukt med vägglössen. Är du osäker på om du drabbats kan du boka en inledande inspektion för att få en professionell bedömning av situationen. 

Vi utför både vägglusinspektioner och vägglussaneringar som utförs av professionella tekniker. På Nomor har vi arbetet länge med tjänster rörande vägglöss och har därför kunskap för att kunna hjälpa dig oavsett hur stort angreppet är. Har du hemförsäkring hos ett försäkringsbolag som har oss som leverantör ingår sanering och då är du välkommen att göra en skadeanmälan här. Ingår inte sanering mot vägglöss i din försäkring eller önskar du teckna skadedjursavtal för din verksamhets räkning? Kontakta oss via formuläret så tar vi fram en skräddarsydd lösning för just ditt fall.

Vill du bli av med vägglöss? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar

Om du börjar sova i ett annat rum eller på soffan flyttar lössen med dig. Släng inte möbler eller andra saker som är angripna av vägglöss, de går nästan alltid att sanera.

Nomor använder endast bekämpningsmedel som är granskade och godkända av svenska myndigheter. Våra tekniker är utbildade och licensierade av Folkhälsomyndigheten.

Det finns i dagsläget inga kända fall av att vägglöss sprider sjukdomar.