SANERING AV VÄGGLÖSS

Vägglöss sprids med våra saker, såsom resväskor, kläder eller möbler men även via transportmedel som till exempel tåg, flyg
och bussar.

90 procent av ett vägglusangrepp finns i och runt sängen. Eftersom vägglöss gömmer sig dagtid och i regel endast kommer
fram när man sover så kan det vara svårt att få syn på djuren. Det första tecknet på att man har fått hem vägglöss brukar vara bett på kroppen. Det kan även finnas blodfläckar på lakanen. Om vägglusangreppet har pågått en längre tid brukar det finnas spår i form av svarta prickar i hörnen under sängen. I närheten av sängen kan man även hitta ömsade skal från växande vägglöss. Vid extrema vägglusangrepp syns omkringkrypande djur även dagtid.

Det är svårt att bli av med vägglöss på egen hand och ju längre tid det går desto svårare blir det. Vi rekommenderar därför att du kontaktar en professionell saneringsfirma för att få bukt med vägglössen. Är du osäker på om du drabbats kan du boka en inledande inspektion för att få en professionell bedömning av situationen. 

Vi utför både professionella inspektioner och saneringar vid problem med vägglöss. På Nomor har vi arbetet länge med tjänster rörande vägglöss och bred erfarenhet att hjälpa dig oavsett omfattningen av angreppet. Har du hemförsäkring hos ett försäkringsbolag som har oss som leverantör ingår sanering och då är du välkommen att göra en skadeanmälan här. Ingår inte sanering mot vägglöss i din försäkring eller önskar du teckna skadedjursavtal för din verksamhets räkning? Kontakta oss via formuläret så tar vi fram en skräddarsydd lösning för just ditt fall.

Vill du bli av med vägglöss? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar

Om du börjar sova i ett annat rum eller på soffan flyttar lössen med dig. Släng inte möbler eller andra saker som är angripna av vägglöss, de går nästan alltid att sanera.

Nomor använder endast bekämpningsmedel som är granskade och godkända av svenska myndigheter. Våra tekniker är utbildade och licensierade av Folkhälsomyndigheten.

Det finns i dagsläget inga kända fall av att vägglöss sprider sjukdomar.