Välj att bli uppringd i vår växel så slipper du vänta på din tur, vi ringer upp under dagen och du slipper förlora tid! 0771 122 300

BLI AV MED KVALSTER I HEMMET

Fakta om kvalster

Kvalster hör till spindeldjuren och huskvalstret, även kallat husdammskvalster, och sängkvalster är det vi ofta kommer i kontakt med i våra hem. Anledningen till att de uppehåller sig i våra hem, och då primärt i sängen och stoppade möbler, är att de gillar hög luftfuktighet, mörker och fukt. Allt detta får de i våra sängar liksom god tillgång till mat, det vill säga hudflagorna vi tappar när vi sover.

Huskvalster är besläktade med förrådskvalster som är en annan familj inom kvalstersläktet. De trivs som namnet antyder på platser där vi förvarar livsmedel. Or är den mest kände familjen inom gruppen förrådskvalster.

Så undviker du kvalster:

  • Håll låg luftfuktighet i sovrummet.
  • Använd gärna mekanisk ventilation.
  • Tvätta sängkläderna regelbundet i 60 °C.

Så bekämpar du kvalster:

  • Tvätt av angripna textilier i 60 °C.
  • Vädra ofta, och skaka textilier utomhus ofta.
  • Om möjligt ändra miljön, luftfuktigheten, inomhus.

Vill du bli av med skadedjur? Kontakta oss!

Vanliga frågor och svar

I stoppade möbler, främst sängar, där de får sina behov i form av hög luftfuktighet och mörker tillgodosedda. I sängen bjuds de dessutom på rik tillgång på mat då de äter hudflagor vi tappar under natten.

Ja, det gör de, fast dock i betydligt lägre omfattning än i södra Sverige. Kvalster föredrar de sydligare delarna av landet eftersom luftfuktigheten är högre där.