Detta är en lärarledd digital utbildning. Kursen riktar sig till dig eller de i din verksamhet som är ansvariga för livsmedelshantering och kvalitet samt de som kommer att arbeta med eller ansvara för verksamhetens HACCP-plan. För att gå den här kursen behöver du ha grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien, du har med fördel gått någon av våra grundkurser inom livsmedelshygien och egenkontroll. Vi fördjupar oss i egenkontroll, HACCP, faroanalyser och flödesscheman. Målet är att du efter avslutad utbildning själv ska kunna göra ett flödesschema, en faroanalys, ta fram kritiska kontrollpunkter och anpassa ett egenkontrollprogram.
- Omfattning: heldag (kl. 9.00–16.00)
- Datum: 14 Maj
- Kursmoment:
Grunderna till HACCP.
Syftet med en HACCP-plan; lagkrav, ekonomisk vinning och trygghet för konsumenten.
Stegen som leder fram till en HACCP-plan.
Vad en faroanalys är och hur man gör en sådan.
Vilka farorna är – mikrobiologiska, fysikaliska, kemiska eller allergena.
Mikrobiologiska faror – specifika kunskaper om de vanligaste.
Praktiska övningar där kunskapen skall tillämpas. - Intyg: efter genomförd kurs utfärdas ett diplom.
- Kursavgift: 2 300 kr per deltagare (exkl. moms).