OBS! Just nu har vi längre väntetider än vanligt. Vi arbetar för att lösa detta så snart som möjligt. Välj att bli uppringd i vår växel så slipper du vänta på din tur, vi ringer upp under dagen och du slipper förlora tid! 0771 122 300

WEBBASERAD MATSÄKERHETSKURS

Den här kursen riktar sig till dig som arbetar med livsmedel på olika sätt och som saknar aktuell hygienutbildning eller som behöver förnyade kunskaper. Kursen ger en bred och fördjupad kunskap inom området matsäkerhet. Du får även kunskap om hur ett egenkontrollprogram fungerar och vad HACCP innebär. Då kursen är webbaserad väljer du själv när och i vilken takt du vill studera och du har tillgång till kursmaterialet i 3 månader.

  • Omfattning: 4 timmar
  • Kursmoment:
    Mikrobiologiska risker – vi lär oss om smittspridning, förutsättningar för tillväxt och
    de vanligaste mikroorganismerna.
    Allergi och specialkost – vad allergi är, vilka riskerna är och hur man undviker att orsaka allergiska reaktioner. Vi går även igenom EU:s allergenlista.
    Personlig hygien – betydelsen av god hygien vid hantering av livsmedel.
    Matförgiftningar – orsaker, konsekvenser, omfattning, kostnader och hur man förebygger.
    Egenkontroll – hur man jobbar med kontrollprogram, HACCP och verksamhetsstyrning.
    Lagstiftning – uppbyggnaden av regelverket och myndigheternas roll.
    Hantering – vad man ska tänka på vid hantering av livsmedel för att maten ska vara säker.
    Rengöring – hur man rengör livsmedelslokaler och utrustning på ett effektivt och säkert sätt.
  • Intyg: efter genomförd kurs utfärdas ett diplom.
  • Kursavgift: 1 590 kr per deltagare (exkl. moms).

Boka utbildning eller kontakta oss för mer information här