Välj att bli uppringd i vår växel så slipper du vänta på din tur, vi ringer upp under dagen och du slipper förlora tid! 0771 122 300

KLOTTERSANERING

Byggnader och ytor på vissa platser utsätts ofta för klotter och nedsmutsning. Vi utför klottersanering och förebyggande skydd på bland annat fastighetsfasader, i hissar och gångtunnlar. Vid klottersanering appliceras lämpligt preparat med pensel, borste eller sprutas på underlaget och arbetas sedan in i ytan för att sedan spolas av med vatten med högtrycksaggregat. Metod och preparat som används beror på ytan och vad klottraren använt för färg. På målade ytor kan det förekomma att klottret trängt ner i färgen och då måste klottret mattas av och ytan målas om.

Efter sanering, när ytan är ren, rekommenderar vi förebyggande klotterskydd i form av vax som penslas eller sprutas på ytan och blir en skyddande hinna för att förhindra att färg, smuts och föroreningar tränger in. Vaxet släpper däremot igenom fukt så att underlaget kan andas. Om klottrarna ger sig på den skyddande ytan med sprayfärg eller annan klotterfärg kan klottret lättare avlägsnas med vanligt vatten. Denna förebyggande åtgärd kan utföras också på ytor som inte drabbats av klotter. Då behöver ytan först rengöras innan det skyddande vaxet appliceras. På detta sätt blir utsatta fasader enklare att underhålla. När du anlitar oss för klottersanering erhåller du fotodokumentation som visar ytan både före och efter behandling.

Behöver du få bort klotter? Kontakta oss!